Verstreken: Geschiedenis van de toekomstbeelden (2018)

Wat verwachtten we vroeger van de technologie en is de toekomst geworden zoals we in het verleden verwachtten? Bas Agterberg van Beeld en Geluid neemt je mee in de geschiedenis van de beelden van de toekomst.

Credits: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Intelligente robots en zelfdenkende machines die ons helpen, dat is iets voor de toekomst. Maar we hebben nu wel al een beeld over hoe robots eruitzien of wat ze kunnen doen. In televisieprogramma’s zien we vaak toekomstbeelden. Al lang geleden in 1958 was er een spannende serie die Morgen gebeurt het heette.

Serieuze programma’s zoals Klokhuis volgden vaak wetenschappers in hun ontdekkingsreis naar de mogelijkheden van de computer. Bas Agterberg van Beeld en Geluid neemt je mee in de geschiedenis van de beelden van de toekomst. Wat verwachtten we vroeger van de technologie en is de toekomst geworden zoals we in het verleden verwachtten?

Prijs

De activiteit is gratis toegankelijk in combinatie met een toegangsbewijs voor het museum.

Regulier €16,-
Kinderen van 4 t/m 12 jaar €9,-
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
Museumkaart Gratis
CJP €9,-

Naam organisatie Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 14:30 - 15:30 uur
Adres Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.