Verstreken: Ga backstage in het museumdepot (2018)

Ga tijdens Weekend van de Wetenschap backstage in het museumdepot, dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor het publiek.

Credits: Peter Eekelder voor De Bastei

Ga tijdens het weekend van de wetenschap backstage in het museumdepot, dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor het publiek. In het depot is onze collectie gehuisvest, die uit wel 100.000 objecten bestaat. Stel je brandende vragen aan de conservators en bekijk de bijzondere museumobjecten van dichtbij.

In het hoofdgebouw van De Bastei zijn demonstraties anatomie bij vogels en dieren opzetten. Kijk op de website voor meer informatie.

De openstelling

Op zaterdag 6 oktober worden de collecties Vertebraten en Geopaleo opengesteld Op zondag 7 oktober wordt het Herbarium en de collectie Vertebraten opengesteld

Achtergrond collectie

Natuurmuseum Nijmegen, inmiddels opgegaan in De Bastei, werd in 1980 opgericht. De collectie bestond destijds voornamelijk uit Nijmeegse schoolverzamelingen met exotische objecten.

Een belangrijke oude schoolcollectie is de Canisius collectie, een verzameling natuurhistorische objecten die werd geschonken door het Nijmeegse Canisius College. Na 1990 werd de collectie uitgebreid met regionale objecten. De collectie groeide uit tot de belangrijkste regionale natuurhistorische verzameling

Naam organisatie De Bastei
Soort activiteit Open dag, Voorstelling / Demonstratie, Ontdekken
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 13:00 - 17:00 uur
6 oktober 2018: 12:00 - 17:00 uur
Adres Depot De Bastei
Derde Walstraat 55
6511SM Nijmegen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.