Ga backstage in het museumdepot

Ga tijdens Weekend van de Wetenschap backstage in het museumdepot, dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor het publiek.

Naar de website

Ga tijdens het weekend van de wetenschap backstage in het museumdepot, dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor het publiek. In het depot is onze collectie gehuisvest, die uit wel 100.000 objecten bestaat. Stel je brandende vragen aan de conservators en bekijk de bijzondere museumobjecten van dichtbij.

In het hoofdgebouw van De Bastei zijn demonstraties anatomie bij vogels en dieren opzetten. Kijk op de website voor meer informatie.

De openstelling

Op zaterdag 6 oktober worden de collecties Vertebraten en Geopaleo opengesteld Op zondag 7 oktober wordt het Herbarium en de collectie Vertebraten opengesteld

Achtergrond collectie

Natuurmuseum Nijmegen, inmiddels opgegaan in De Bastei, werd in 1980 opgericht. De collectie bestond destijds voornamelijk uit Nijmeegse schoolverzamelingen met exotische objecten.

Een belangrijke oude schoolcollectie is de Canisius collectie, een verzameling natuurhistorische objecten die werd geschonken door het Nijmeegse Canisius College. Na 1990 werd de collectie uitgebreid met regionale objecten. De collectie groeide uit tot de belangrijkste regionale natuurhistorische verzameling

Locatie

Depot De Bastei
Derde Walstraat 55
6511SM Nijmegen

Datum en tijd

7 oktober 2018: 13:00 - 17:00 uur
6 oktober 2018: 12:00 - 17:00 uur
Credits: Peter Eekelder voor De Bastei

Naam organisatie

De Bastei

Soort activiteit

Ontdekken, Open dag, Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 13:00 - 17:00 uur
6 oktober: 12:00 - 17:00 uur

Adres

Depot De Bastei
Derde Walstraat 55
6511SM Nijmegen

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.