Verstreken: Filosoferen voor kinderen (2018)

Tijdens Weekend van de Wetenschap worden kinderen uitgenodigd samen met filosofe Esther Didden na te denken en te praten over balans. Gelijktijdig is de tentoonstelling A Balancing Act te bezoeken in Kunsthal KAdE.

Credits: Daniel Firman, ‘Nasutamanus', 2012, Courtesy of Perrotin, Foto Guillaume Ziccarelli

De tentoonstelling A Balancing Act staat geheel in het teken van balans. Maar hoe weet je of je in balans bent? Wat is balans eigenlijk? En hoe ziet dat eruit? Daarover gaat filosofe Esther Didden in gesprek met kinderen. Filosoferen is samen hardop nadenken over vragen waar je geen goed of slecht antwoord op kan geven. Filosoferen is spelen met denken waar je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen.

Aanmelden

Op zondag is KAdE geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur. De lezing begint om 14:30 uur. Deze lezing is speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Deelname aan de lezing is gratis, graag wel even van te voren aanmelden via: [email protected]

Entreeprijzen

Kinderen t/m 18 jaar mogen altijd gratis naar binnen bij Kunsthal KAdE. Terwijl kinderen filosoferen over balans kunnen ouders de tentoonstelling bezoeken. Voor de overige toegangsprijzen en praktische informatie bekijk de website.

Naam organisatie Kunsthal KAdE
Soort activiteit Lezing / Debat, Ontdekken, Tentoonstelling
Doelgroep Kinderen
Prijs
12,00 per persoon
Openingstijden 6 oktober 2018: 14:30 - 15:30 uur
Adres Kunsthal KAdE
Eemplein 77
3812 EA Amersfoort
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.