Verstreken: Een gebouw van afvalplastic (2018)

Op een aanlegsteiger bij de haven van IPKW laat Airhunters het eerste kantoor van afvalplastic ter wereld bouwen. Dit innovatieve pand wordt hun nieuwe hoofdkantoor. Nieuwsgierig? Bekijk de plannen en impressies van dit gave project!

Credits: Via Airhunters

Ondernemerscollectief Plastic Fantastic bouwt in Arnhem een kantoor van plastic afval. Het wordt het eerste kantoor van afvalplastic ter wereld. Coöperatie Plastic Fantastic hoopt hiermee wereldwijd een revolutie te ontketenen in de strijd tegen ‘de plastic soep’ op de aardbol.

Save Plastics maakt alle mogelijke producten van hergebruikt kunststof, zoals bruggen, oeverbeschoeiingen, lichtmasten, steigers, banken, stuwen, bruggen en faunapassages. Als deelnemer aan Plastic Fantastic wordt de kennis van Save Plastics gebruikt met andere specialisten om wereldwijd recycling aan te zwengelen. Met mobiele machines die plastic kunnen verwerken tot grondstof reizen de pioniers over de aardbol.

Het kantoor uit gerecycled materiaal zal ontwikkeld en gerealiseerd worden door Collectief Soepel. De nieuwe aanwinst op het IPKW-terrein. In samenwerking met een aantal studenten van de HAN ontwikkelen ze een nieuwe manier voor het toepassen van dit plastic.

Save Plastics redt nu per jaar zo’n twee miljoen kilo plastic uit afval dat anders in de vuilverbranding of in de natuur terecht zou komen. De bouw van het kantoor en het huis moet een bijdrage leveren aan een nieuwe campagne om één miljoen kilo extra binnen te slepen.

Naam organisatie INNOVATE EXPERIENCE
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres INNOVATE EXPERIENCE
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.