Verstreken: Een dood dierentuindier, wat nu? (2018)

Wetenschapper Ruby Wagensveld vertelt je in dit minicollege alles over wetenschappelijk onderzoek naar dieren die overlijden in de dierentuin.

Credits: Robert Oosterbroek voor Universiteit Utrecht

In dierentuinen leven onwijs veel verschillende diersoorten, allen in hun eigen leefomgeving en met hun eigen voeding. En helaas ook met hun eigen ziektes. Je leest het vast wel eens in de krant: ‘Dier overleden in dierentuin’. Maar wat gebeurt er dan? Het dier gaat naar de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht, waar dierenpatholoog Ruby Wagensveld het kan onderzoeken.

Zij bekijkt waaraan het dier is overleden en bepaalt of soortgenoten risico lopen door dezelfde oorzaak te sterven. Als laatste onderzoekt ze of er iets verbeterd kan worden aan de leefomgeving of de voeding van de dieren in de dierentuin. In het mini-college vertelt Ruby je er meer over.

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Leuvenlaan 4
3584 CE Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.