Verstreken: Een dagje in de cel: worm en vis (2018)

De ene dag heb je een cel en twee dagen later is deze cel uitgegroeid tot een vis met een kloppend hart. Bij het Hubrecht Instituut onderzoek je zelf hoe deze organismen groeien door ieder uur de cellen onder de microscoop te bekijken.

Credits: Hubrecht Instituut

Observeer als een echte wetenschapper en volg de ontwikkeling van de vis door te kijken door de verschillende opgestelde microscopen. Ook een doorzichtige worm komt aan bod waarin je alle organen kunt zien. Zoek naar afwijkende wormen en bekijk lichtgevende wormen en vissen. Leer hoe
een zebravis in elkaar zit en speel het wormen en vissen spel.

Een dagje in de cel

Het Westerdijk Instituut, het Hubrecht Instituut en Regenerative Medicine Center Utrecht presenteren samen hun Dag van de Wetenschap. Onder de noemer “Een dagje in de cel” laten de drie instituten zien hoe er op hoog wetenschappelijk niveau wordt samengewerkt aan de allerkleinste onderdelen van elk lichaam: de cel.

Bouw een cel, ontrafel je eigen DNA, ervaar hoeveel liter water er door jouw nieren gaat, voel een 3D geprint orgaan en ontdek waarin jij lijkt op een schimmel.

Naam organisatie Hubrecht Instituut
Soort activiteit Lezing / Debat, Ontdekken, Spel
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Hubrecht Instituut
Uppsalalaan 8
3584 CT Utrecht
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.