Duurzame vis kweken op land

Ga op bezoek bij Seafarm en leer tijdens de tour hoe het werkt als je een uitvinding doet. Want zo mag je het kweken van vis op land wel noemen!

Naar de website

Seafarm let heel erg op het welzijn van de vissen: als ze zich goed voelen, hebben ze geen medicijnen nodig. Die worden bij Seafarm dan ook niet in gebruikt. De vissen krijgen zelfgekweekte algen te eten en het water wordt iedere 10 minuten ververst. Niet zomaar water, nee, puur Oosterscheldewater uit een bron op het terrein.

De mensen die werken in deze tarbotkwekerij zijn steeds aan het onderzoeken en proberen. Daarmee gaan ze elke keer een stap verder en krijgen ze, behalve met het kweken zelf, te maken met wat de kopers (restaurants) en consumenten willen. Ben je benieuwd en wil je wel eens zien hoe dat nou kan, vis kweken op land? Of wil je weten hoe het zit met het toekomstbestendige duurzame alternatief van wildvissen? Kom kijken in de kwekerij en proef tarbot en mesheften bij Seafarm.

Ieder heel uur is er een rondleiding van 20 a 30 minuten. Verzamelen bij de fietsenstalling voor de ingang van Seafarm restaurant. Voor of na de rondleiding kun je lekker eten in het restaurant (open vanaf 11.30u). Parkeren voor de deur.

Locatie

Seafarm
Jacobahaven 1
4493 ML Kamperland

Datum en tijd

6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Credits: Britt de Looff voor Seafarm

Naam organisatie

Seafarm

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 10:00 - 17:00 uur

Adres

Seafarm
Jacobahaven 1
4493 ML Kamperland

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.