Verstreken: Duurzame vis kweken op land (2018)

Ga op bezoek bij Seafarm en leer tijdens de tour hoe het werkt als je een uitvinding doet. Want zo mag je het kweken van vis op land wel noemen!

Credits: Britt de Looff voor Seafarm

Seafarm let heel erg op het welzijn van de vissen: als ze zich goed voelen, hebben ze geen medicijnen nodig. Die worden bij Seafarm dan ook niet in gebruikt. De vissen krijgen zelfgekweekte algen te eten en het water wordt iedere 10 minuten ververst. Niet zomaar water, nee, puur Oosterscheldewater uit een bron op het terrein.

De mensen die werken in deze tarbotkwekerij zijn steeds aan het onderzoeken en proberen. Daarmee gaan ze elke keer een stap verder en krijgen ze, behalve met het kweken zelf, te maken met wat de kopers (restaurants) en consumenten willen. Ben je benieuwd en wil je wel eens zien hoe dat nou kan, vis kweken op land? Of wil je weten hoe het zit met het toekomstbestendige duurzame alternatief van wildvissen? Kom kijken in de kwekerij en proef tarbot en mesheften bij Seafarm.

Ieder heel uur is er een rondleiding van 20 a 30 minuten. Verzamelen bij de fietsenstalling voor de ingang van Seafarm restaurant. Voor of na de rondleiding kun je lekker eten in het restaurant (open vanaf 11.30u). Parkeren voor de deur.

Naam organisatie Seafarm
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres Seafarm
Jacobahaven 1
4493 ML Kamperland
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.