Dieren in beeld

Het lukt steeds beter om ín dieren te kijken, zonder ze daarvoor open te hoeven snijden. Hoe werken die technieken en wat voor interessante beelden van dieren kan je daarmee maken?

Naar de website

Wil je weten hoe we ervoor zorgen dat een hond op tafel blijft liggen bij een echo-onderzoek? Leeuwen niemand opeten tijdens een MRI? Een dolfijn niet van tafel spartelt bij een CT-scan? En vogels niet wegvliegen bij het maken van een röntgenfoto? Tijdens deze presentatie verklapt clinicus Leonie van Bruggen de geheimen.

Bij de faculteit Diergeneeskunde komen dieren van verschillende grootte; van vogeltjes van 30 gram tot hele grote paarden van soms wel meer dan 700 kilo. Leonie laat in dit college zien wat dit betekent voor haar dagelijkse werkzaamheden. Samen gaan we kijken naar beelden van gezonde, maar ook van zieke dieren.

Kleine en grote, huis-tuin-en-keukendieren maar ook beelden van dieren met een meer exotische achtergrond, alles komt langs. Bekijk de beelden van dode dieren omdat beeldvormingstechnieken ook een rol spelen bij forensische zaken: ‘CSI Utrecht’!

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Locatie

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Datum en tijd

7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Leonie van Bruggen via Universiteit Utrecht

Naam organisatie

Soort activiteit

Lezing / Debat

Doelgroep

Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.