Verstreken: Dieren in beeld (2018)

Het lukt steeds beter om ín dieren te kijken, zonder ze daarvoor open te hoeven snijden. Hoe werken die technieken en wat voor interessante beelden van dieren kan je daarmee maken?

Credits: Leonie van Bruggen via Universiteit Utrecht

Wil je weten hoe we ervoor zorgen dat een hond op tafel blijft liggen bij een echo-onderzoek? Leeuwen niemand opeten tijdens een MRI? Een dolfijn niet van tafel spartelt bij een CT-scan? En vogels niet wegvliegen bij het maken van een röntgenfoto? Tijdens deze presentatie verklapt clinicus Leonie van Bruggen de geheimen.

Bij de faculteit Diergeneeskunde komen dieren van verschillende grootte; van vogeltjes van 30 gram tot hele grote paarden van soms wel meer dan 700 kilo. Leonie laat in dit college zien wat dit betekent voor haar dagelijkse werkzaamheden. Samen gaan we kijken naar beelden van gezonde, maar ook van zieke dieren.

Kleine en grote, huis-tuin-en-keukendieren maar ook beelden van dieren met een meer exotische achtergrond, alles komt langs. Bekijk de beelden van dode dieren omdat beeldvormingstechnieken ook een rol spelen bij forensische zaken: ‘CSI Utrecht’!

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.