Verstreken: De zonnecel van de toekomst (2018)

Wereldwijd groeit zonne-energie sterk. Voorlopig hoeft er nog geen eind te komen aan deze trend want de zon biedt kansen die op dit moment nog niet benut worden. Meer weten? Kom naar naar AMOLF, waar een wetenschapper je hier van alles over vertelt.

Credits: Mark Knight voor AMOLF

Wist je dat de silicium zonnepanelen op onze daken slechts één kleur van het lichtspectrum effectief omzetten in elektriciteit? De energie uit alle andere kleuren gaat grotendeels verloren. Dit betekent niet dat silicium panelen slecht zijn. Ze hebben alleen dringend een upgrade nodig om de klimaatdoelstellingen te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld door silicium te combineren met een ander materiaal, zoals organische materialen en perovskiet. Maar voordat dit soort materialen kunnen worden toegepast moeten er meer kennis over vergaard worden. Bruno Ehrler vertelt over het onderzoek naar de zonnecelmaterialen van de toekomst en beantwoordt al je vragen.

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar deze activiteit is toegankelijk voor iedereen!

De Open Dag van Amsterdam Science Park is een samenwerking van AMOLF, AUC, CWI, Netherlands eScience Center, Nikhef, SURFsara en UvA-FNWI.”.

Naam organisatie AMOLF
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 13:30 - 14:00 uur
Adres AMOLF
Science Park 104
1098 XG Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.