De zonnecel van de toekomst

Wereldwijd groeit zonne-energie sterk. Voorlopig hoeft er nog geen eind te komen aan deze trend want de zon biedt kansen die op dit moment nog niet benut worden. Meer weten? Kom naar naar AMOLF, waar een wetenschapper je hier van alles over vertelt.

Naar de website

Wist je dat de silicium zonnepanelen op onze daken slechts één kleur van het lichtspectrum effectief omzetten in elektriciteit? De energie uit alle andere kleuren gaat grotendeels verloren. Dit betekent niet dat silicium panelen slecht zijn. Ze hebben alleen dringend een upgrade nodig om de klimaatdoelstellingen te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld door silicium te combineren met een ander materiaal, zoals organische materialen en perovskiet. Maar voordat dit soort materialen kunnen worden toegepast moeten er meer kennis over vergaard worden. Bruno Ehrler vertelt over het onderzoek naar de zonnecelmaterialen van de toekomst en beantwoordt al je vragen.

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar deze activiteit is toegankelijk voor iedereen!

De Open Dag van Amsterdam Science Park is een samenwerking van AMOLF, AUC, CWI, Netherlands eScience Center, Nikhef, SURFsara en UvA-FNWI.”.

Locatie

AMOLF
Science Park 104
1098 XG Amsterdam

Datum en tijd

6 oktober 2018: 13:30 - 14:00 uur
Credits: Mark Knight voor AMOLF

Naam organisatie

Soort activiteit

Open dag

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 13:30 - 14:00 uur

Adres

AMOLF
Science Park 104
1098 XG Amsterdam

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.