Verstreken: De wereld van ons geld (2018)

Hoe weet je of een bankbiljet echt is? Hoe komt jouw salaris eigenlijk in de flappentap terecht. Ga backstage bij De Nederlandche Bank.

Credits: De Nederlandsche Bank

Schone, gave én echte eurobankbiljetten, dat zijn belangrijke onderwerpen voor De Nederlandsche Bank. Ze geven nieuwe biljetten uit en controleren de al bestaande op echtheid, beschadiging en vervuiling. Hoe dat in zijn werk gaat? Dat zie je tijdens deze rondleiding.

Dit is jouw kans om backstage te gaan bij De Nederlandsche Bank en de wonderlijke wereld van het geld te beleven. Je kunt zien hoe valsmunterij wordt tegengegaan en hoe geldtransport in zijn werk gaat. Als klap op de vuurpijl mag je de streng beveiligde ruimte in bank in, waar bezoekers maar heel zelden komen.

Aanmelden

Aanmelden voor deze rondleiding is verplicht via de website

Naam organisatie De Nederlandsche Bank (DNB)
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 15:00 uur
Adres De Nederlandsche Bank (DNB)

Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.