Verstreken: De waarde van persoonlijke data (2018)

THE ATTENTION FAIR is een experimentele game installatie die onderzoekt en speculeert over de mogelijkheden tot ‘empowerment’. Jij bent namelijk geen gebruiker van Google, maar jij bent het product.

Credits: Via Julia Janssen

Experimenteer bij The Attention Fair met de waarde van persoonlijke data

Het Internet heeft ons verrijkt. Steeds meer devices en tools worden met ons en elkaar verbonden en ze maken het leven efficiënt en comfortabel. Maar juist omdat deze online wereld ons zoveel opgeleverd, vergeten we soms kritisch te zijn op de bedrijven die deze service aanbiedt. Naast dat Google ons voorziet van de meest accurate zoekresultaten, verzameld en analyseert ze nauwkeurig data over gedrag.

Wij, de producten van data, hebben momenteel nauwelijks eigendomsrechten of controle over deze waardevolle informatie: we hebben geen inzicht in welke informatie wordt verzameld en verwerkt door welk bedrijf, hoe deze informatie wordt ingezet en hoe deze wordt doorverkocht naar derde partijen. Daarnaast hebben we geen mogelijkheden om te voorkomen dat deze informatie überhaupt verzameld en doorgespeeld wordt.

Naam organisatie INNOVATE EXPERIENCE
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag, Spel, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres INNOVATE EXPERIENCE
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemers
Partners
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.