Verstreken: De link tussen peper en obesitas (2018)

Theo Droog van Hortus Alkmaar verzorgt een korte introductie over het EFRO Evergreen-project. Dr. Marjolein Wildwater van Vivaltes verzorgt een presentatie over de testmethode om de geneeskrachtige werking van pepers bij obesitas aan te tonen.

Credits: Hortus Alkmaar, Theo Droog

In samenwerking met Hortus Alkmaar is dr. Marjolein Wildwater van Vivaltes bezig met een onderzoek naar de werking van diverse soorten pepers bij het voorkomen en bestrijden van obesitas.

Hortus Alkmaar heeft de pepers voor het onderzoek gekweekt en Vivaltes is bezig met het testen van de inhoudsstoffen op C. Elegans, een soort aaltjes. Theo Droog geeft eerst een introductie en oriëntatie over het EFRO Evergreen-project, daarna zal Marjolein Wildwater een presentatie over de testmethode geven en de bijhorende film laten zien.

Hortus Alkmaar is zondag 7 oktober geopend van 12.00 – 17.00 uur. De presentatie start om 14.00 uur in het bezoekerscentrum.

De entreeprijs voor de tuin is € 4,50 per persoon. De presentatie is gratis.

Naam organisatie Hortus Alkmaar
Soort activiteit Filmvertoning, Lezing / Debat
Doelgroep Volwassenen
Prijs
4,50 per persoon
Openingstijden 7 oktober 2018: 14:00 - 15:30 uur
Adres Hortus Alkmaar
Berenkoog 37
1822 BH Alkmaar
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.