De chemie achter voedsel

Wat is vriesdrogen precies? Hoe maak je zelf droogijs? Waarom vormt een enzym uit de lever samen met waterstofperoxide een soort gigantische bubbelende massa tandpasta? Kom zelf kijken en horen hoe het zit bij Bidfood.

Naar de website

Scheikundigen Marcel Eleveld en Jim Ottelé van de Universiteit Groningen weten alles over stofjes en reacties. Gewapend met labjas en veiligheidsbril zullen ze demonstreren wat voor gekke chemie er achter ogenschijnlijk simpele voedingsmiddelen zit. Verwacht hier een hoop rokende potjes en gekleurde pipetjes: chemie is net als lekker eten ook een lust voor het oog.

De pop-up wetenschapper

De pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap. Wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland zijn gastlocaties voor de pop-upwetenschappers. Het evenement vindt jaarlijks plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Locatie

Bidfood
Jan van Galenstraat 4
1051KM Amsterdam

Datum en tijd

6 oktober 2018: 13:00 - 13:30 uur
6 oktober 2018: 15:00 - 15:30 uur
Credits: Pixabay, bdyczewski via CC0

Naam organisatie

Bidfood

Soort activiteit

Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 13:00 - 13:30 uur
6 oktober: 15:00 - 15:30 uur

Adres

Bidfood
Jan van Galenstraat 4
1051KM Amsterdam

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.