Verstreken: De chemie achter voedsel (2018)

Wat is vriesdrogen precies? Hoe maak je zelf droogijs? Waarom vormt een enzym uit de lever samen met waterstofperoxide een soort gigantische bubbelende massa tandpasta? Kom zelf kijken en horen hoe het zit bij Bidfood.

Credits: Pixabay, bdyczewski via CC0

Scheikundigen Marcel Eleveld en Jim Ottelé van de Universiteit Groningen weten alles over stofjes en reacties. Gewapend met labjas en veiligheidsbril zullen ze demonstreren wat voor gekke chemie er achter ogenschijnlijk simpele voedingsmiddelen zit. Verwacht hier een hoop rokende potjes en gekleurde pipetjes: chemie is net als lekker eten ook een lust voor het oog.

De pop-up wetenschapper

De pop-up wetenschapper is een landelijk programma dat volwassenen en kinderen op een laagdrempelige manier kennis laat maken met wetenschap. Wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland zijn gastlocaties voor de pop-upwetenschappers. Het evenement vindt jaarlijks plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap.

Naam organisatie Bidfood
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 13:00 - 13:30 uur
6 oktober 2018: 15:00 - 15:30 uur
Adres Bidfood
Jan van Galenstraat 4
1051KM Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.