Verstreken: De buitenomgeving als gamewereld (2018)

Bewegen is gezond, maar toch bewegen veel mensen te weinig voor hun gezondheid. Hoeveel beweeg jij? Zit je liever binnen te gamen of ga je liever naar buiten om te bewegen? In dit minicollege leer je meer over gamificering van de Gezonde Stad.

Credits: Monique Simons via Universiteit Utrecht

Games zoals Pokémon Go! laten zien dat gamen en buiten bewegen ook samen kunnen gaan. De smartphone wordt steeds vaker gebruikt als gameplatform en de buitenomgeving wordt steeds vaker ingezet als gamewereld.

Kunnen we op deze manier meer mensen verleiden meer te bewegen? Kunnen we met gametechnologie een nieuwe en gezondere betekenis geven aan de buitenruimte? Met deze vragen ga je aan de slag in dit werkcollege.

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, doe mee aan een wedstrijdje vloeistof stapelen, ontdek het Utrecht Science Park als gamewereld, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en kijk hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON, het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek. Bekijk het volledige programma op de website

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Lezing / Debat, Workshop
Doelgroep Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.