Verstreken: Contact met ruimtewezens (2018)

Volg een college over contact met ruimtewezens en ga sterren kijken. Voor de allerkleinsten is er een kindercollege over vriendschap sluiten met ruimtewezens.

Credits: Curiosityworld, Sandra van Dam

Al eeuwenlang droomt de mensheid van contact met buitenaardse wezens. Maar wat als het moment er eindelijk is? Op deze dag duik je in de wondere wereld van contact met ruimtewezens.

Programma

Kindercollege over ‘Vriendschap sluiten met Proxy’
Je gaat de avonturen beleven van Tim die vriendschap sluit met Proxy, een buitenaards wezentje.

“Nietsvermoedend kijkt Tim door de telescoop. He? Zie ik dat nu goed? Het lijkt wel een buitenaards ruimteschip of zit er een flinke vlek op mijn lens? Tim maakt snel de lens van de telescoop schoon en kijkt opnieuw naar de ruimte. En ja hoor, weer diezelfde vorm maar wat gebeurt er nu? Het lijkt wel of het ruimteschip gaat landen. Moet ik nu bang worden of vind ik het zo spannend om te gaan kijken. Tim besluit om naar het ruimtevaartuig toe te gaan en wat hij dan ontdekt…”

College over Contact met ruimtewezens / Sterrenkijkavond
Stel, dat we na jaren zoeken en turen naar de ruimte plotseling een antwoord krijgen van een vreemd wezen. Stel, dat er een krachtig radiosignaal binnenkomt! Hoe leggen we dan contact met deze verre beschaving. Hoe zou het eerste contact eigenlijk verlopen? Vriendschappelijk of juist vijandig? Zouden de buitenaardse wezens op ons lijken? Zouden we elkaar kunnen begrijpen? Deze lezing duikt verder in het maken van contact met verre beschavingen.

Sterren kijken
Bij helder weer kan je gaan sterren kijken met echte telescopen.

Bijzonderheden

Bij slecht of bewolkt weer kan je meedoen aan een wetenschapsquiz.

Naam organisatie Curiosityworld
Soort activiteit Lezing / Debat, Sterren kijken
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs
6,00 per persoon
Openingstijden 5 oktober 2018: 19:00 - 22:00 uur
5 oktober 2018: 16:00
Adres Curiosityworld
De Scheerman 6
5066 EH Moergestel
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.