Verstreken: CODA Precious Plastic (2018)

Elk jaar komt er veel plastic in zee terecht. Een groot gevaar voor dier én mens! En dat terwijl plastic een duurzaam materiaal is dat goed gerecycled kan worden. CODA FabLab heeft verschillende machines die van plastic een nieuw eindproduct maken.

Credits: Teun te Veldhuis voor CODA

CODA Fablab bouwt machines die ieder een eigen rol hebben binnen het recyclingproces. De shredder vermaalt plastic afval tot ruwe grondstof. De extrusion machine spant dunne draden van plastic die je vervolgens kunt gebruiken in een 3D printer. De compression machine verwarmt plastic en perst het hete materiaal in een mal en de injection machine injecteert plastic onder druk in een gietvorm.

De bouwtekeningen van onze machines zijn gemaakt door Dave Hakkens. Lees meer over zijn project op www.preciousplastic.com . CODA FabLab docent en vakspecialist innovatie en techniek, Teun te Velthuis heeft de machines zelf gebouwd. Tijdens de lezing vertelt hij alles over het Precious Plastic project en demonstreert de werking van de diverse machines.

Zelf aan de slag? Na de lezing krijgen bezoekers de mogelijkheid om zelf met verwerking van plastic aan de slag te gaan. Neem je eigen plastic mee als materiaal. Denk hierbij aan plastic zakken en ‘schoon’ plastic zoals bijvoorbeeld drinkflesjes, bakjes, yoghurt emmertjes, shampoo flessen etc. Zorg er wel voor dat het plastic schoon en droog is zodat je direct aan de slag kan!

Toegangsprijs

Een zak plastic afval om zelf mee aan de slag te gaan.

Aanmelden

Mail naar [email protected]

Naam organisatie Cultuur Onder Dak Apeldoorn (CODA)
Soort activiteit Lezing / Debat, Ontdekken, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Volwassenen, Jongeren
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 14:00 - 15:30 uur
Adres Cultuur Onder Dak Apeldoorn (CODA)
Vosselmanstraat 299
7311 CL Apeldoorn
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.