Verstreken: Bouwen in de Bieb (2018)

Ben jij een echte bouwer of wil je de bouwer in jezelf ontdekken kom dan tijdens het weekend van de wetenschap naar de bibliotheek en bouw met allerlei verschillende materialen de mooiste bouwwerken.

Credits: Bibliotheek Hilversum, Mirjam Roling

Kom op 6 oktober 2018 naar de Bibliotheek Hilversum en gebruik je fantasie en je bouwskills. Laat je ideeën werkelijkheid worden in een van de volgende bouwactiviteiten:

  • Maak een reusachtige knikkerbaan van losse onderdelen op de jeugdafdeling. Geef je pasje af bij de informatiebalie en leen een balletje om je baan uit te testen.
  • Bouw een brug met hout en elastiekjes. Is jouw brug zo stevig dat je er 1, 2 of misschien zelfs wel 3 boeken op kan leggen? Voor de kleinere kinderen zijn er uiteraard houten blokken beschikbaar om mee te bouwen.
  • Daarnaast is er ook Kapla, dit zijn kleine plankjes die op elkaar, vlak op de kant of rechtop, gestapeld kunnen worden tot een constructie in de ruimte.
  • Ontwerp je eigen licht- en luchthuis met papier en schaar.

Deze activiteit is geschikt voor de wat grotere kinderen die van een uitdaging houden. Aanmelden is niet nodig.

Deze activiteit is goed te combineren met de Wauw, wat een gebouw!-lezing.

Naam organisatie Bibliotheek Hilversum
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 11:00 - 16:30 uur
Adres Bibliotheek Hilversum
's Gravelandseweg 55
1217 EH Hilversum
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.