Verstreken: Bouw een Frankenstein-spin (2018)

Tijdens deze workshop voor iedereen vanaf 8 jaar kun je zelf een coole en superzuinige Frankenstein spin maken; hij knippert wel een paar jaar op één knoopcel batterijtje.

Credits: Anniek Mueller voor Rijksmuseum Boerhaave

Dit jaar is het precies 200 jaar geleden dat Mary Shelley Frankenstein schreef. Dit verhaal gaat over wetenschapper Victor Frankenstein, die uit allerlei onderdelen een wezen maakt en er ook nog in slaagt om dat wezen tot leven te wekken: brrrrrrr!

Omdat het best zou kunnen dat robots ook tot leven zullen komen, is er dit jaar ook veel aandacht voor robotisering. Komen robots binnenkort tot leven of veranderen mensen zelf langzaam in robots, gewoon omdat je als robot veel meer kunt? En is iemand met een gehoorapparaat of een hoover board dan eigenlijk al een beetje cyborg? Zal in de toekomst het mensenhart het laatste verschil zijn tussen ons en de robots?

Maak je eigen Frankenstein spin

Iedereen weet dat het monster van Frankenstein dol was op spinnen; misschien wel omdat sommige mensen denken dat spinnen ook een soort kleine monstertjes zijn? Tijdens deze workshop kun je zelf een coole en superzuinige Frankenstein spin maken; hij knippert wel een paar jaar op één knoopcel batterijtje. En als je de spin helemaal in elkaar hebt gezet, dan hoef je nog maar één ding te doen: geef hem een leuke naam.

Doelgroep

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Prijs

Deze activiteit is gratis in combinatie met een geldig entreebewijs.

Regulier € 12,50
Kinderen van 4 t/m 17 jaar € 5,-
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
CJP € 7,50
Studenten Gratis
Museumkaart Gratis

Naam organisatie Rijksmuseum Boerhaave
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Familie
Prijs
12,50 per persoon
Openingstijden 7 oktober 2018: 10:30 - 16:30 uur
6 oktober 2018: 10:30 - 16:30 uur
Adres Rijksmuseum Boerhaave
Lange St. Agnietenstraat 10
2312 WC Leiden
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.