Verstreken: Botten en meer… (2018)

Het Universiteitsmuseum Groningen is tijden Weekend van de Wetenschap open voor diverse workshops over archeologie en paleontologie. Daarnaast kun je je eigen uitvinding tekenen en proefjes doen als een echte wetenschapper.

Credits: Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Rijksuniversiteit Groningen

Tijdens de verbouwing is het Universiteitsmuseum Groningen tóch geopend voor Zpannend Zernike! Laat je niet afschrikken door de bouwsteigers, en neem een kijkje in het kleine pop-up museum!

Programma

Graven naar dinobotten

Archeologen en paleontologen vinden allerlei schatten in de grond: van oude voorwerpen tot fossielen en dinobotten! Bij ons leer je hoe zij te werk gaan, en kan je het zelf uitproberen. Kom jij bij ons graven? Misschien vind je wel een oude dinosaurus!

Tekenen met Romy

De 21-jarige illustrator Romy staat bekend om haar kleurrijke en speelse stijl van tekenen. Haar werk was onder andere te zien in de CosmoGIRL!. Kijk jij ook wel eens op haar hippe blog www.muchable.nl? Tijdens Zpannend Zernike kan je samen met Romy je eigen uitvinding tekenen. Hebben je ouders/opa’s en oma’s ook weer iets moois om boven de eettafel te hangen!

Proeflab

Uiteraard kan je bij ons weer allerlei leuke proefjes doen. Trek een labjas aan en experimenteer er op los als een echte wetenschapper. De meeste proefjes houden we nog even geheim, maar een tipje van de sluier kunnen we alvast oplichten. Zo kun je zelf een echte tornado maken! ZuperZpannend.

Naam organisatie Rijksuniversiteit Groningen (RUG)
Soort activiteit Ontdekken, Open dag, Spel, Workshop
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 12:00 - 17:00 uur
Adres Universiteitsmuseum
Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
9712EA Groningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.