Verstreken: Biomygreen duurzame bodemtechnology (2018)

Steenbreek, meer met een levende bodem. Kom mycorrhizaschimmels op bloemenzaad aanbrengen en neem je potje gevuld mee om het thuis te laten groeien.

Credits: via Biomygreen

Waarom? Omdat je zelf iets kunt doen aan klimaatproblematiek door de aanleg van een groene tuin. Een tuin met veel groen neemt veel meer water op dan een tuin vol tegels of grind. Groene tuinen verbeteren de luchtkwaliteit en reduceert CO2 in de atmosfeer.
Een goed bodemleven met wormen en mycorrhizaschimmels dragen hier wezenlijk aan bij. Biomygreen leert je hoe je zelf kunt bijdragen aan verbetering van luchtkwaliteit door het bodemleven te verduurzamen.

Biomygreen heeft een nieuwe ontwikkeling in gang gezet: het coaten van zaaizaad met mycorrhizaschimmels. Sporen van mycorrhizaschimmels worden direct op het zaad aangebracht met een speciaal ontwikkelde coating. De sporen blijven leven in de coating. Zodra het zaad kiemt, groeien de schimmels mee met de wortels. Daarmee kunnen de mycorrhizaschimmels direct effectief zijn.

Naam organisatie INNOVATE EXPERIENCE
Soort activiteit Lezing / Debat, Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres INNOVATE EXPERIENCE
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.