Biomygreen duurzame bodemtechnology

Steenbreek, meer met een levende bodem. Kom mycorrhizaschimmels op bloemenzaad aanbrengen en neem je potje gevuld mee om het thuis te laten groeien.

Naar de website

Waarom? Omdat je zelf iets kunt doen aan klimaatproblematiek door de aanleg van een groene tuin. Een tuin met veel groen neemt veel meer water op dan een tuin vol tegels of grind. Groene tuinen verbeteren de luchtkwaliteit en reduceert CO2 in de atmosfeer.
Een goed bodemleven met wormen en mycorrhizaschimmels dragen hier wezenlijk aan bij. Biomygreen leert je hoe je zelf kunt bijdragen aan verbetering van luchtkwaliteit door het bodemleven te verduurzamen.

Biomygreen heeft een nieuwe ontwikkeling in gang gezet: het coaten van zaaizaad met mycorrhizaschimmels. Sporen van mycorrhizaschimmels worden direct op het zaad aangebracht met een speciaal ontwikkelde coating. De sporen blijven leven in de coating. Zodra het zaad kiemt, groeien de schimmels mee met de wortels. Daarmee kunnen de mycorrhizaschimmels direct effectief zijn.

Locatie

INNOVATE EXPERIENCE
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem

Datum en tijd

6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Credits: via Biomygreen

Naam organisatie

INNOVATE EXPERIENCE

Soort activiteit

Lezing / Debat, Voorstelling / Demonstratie, Workshop

Doelgroep

Kinderen, Jongeren, Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 10:00 - 17:00 uur

Adres

INNOVATE EXPERIENCE
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.