Verstreken: Biogas in Oost-Afrika (2018)

Bezoek Simgas in Den Haag en maak een kleine uitstap naar Kenia en Tanzania. Je zult van alles te horen krijgen over de technologie achter biogas, de producten van Simgas, en natuurlijk de avonturen tijdens het werk in het veld.

Credits: Geert Koemans voor SimGas

Sinds de oprichting in 2009 is SimGas bezig met het bedenken, verbeteren, testen, produceren en verkopen van producten om biogas te maken en te gebruiken. Zij zien biogas als een oplossing voor schone energie op het platteland van (sub)tropische gebieden en zijn begonnen in Tanzania en Kenia met de verkoop van hun producten.

Speciaal op de eerste zaterdag van Weekend van de Wetenschap is het kantoor in Den Haag éénmalig open voor belangstellenden om meer te leren over hoe biogas werkt en hoe je zelf biogas kunt opwekken. Ook zijn er een aantal producten te zien en kunnen de medewerkers je alles vertellen over de fabriek in Dar Es Salaam, de verkoop en projecten in Tanzania en Kenia.

Naam organisatie SimGas
Soort activiteit Open dag
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 12:00 - 16:00 uur
Adres SimGas
Binckhorstlaan, 36 - C3.33
2516BE Den Haag
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.