Ben jij net zo slim als een aap?

Met gedragstestjes kunnen we onderzoeken hoe slim dieren zijn. Maar de intelligentie van mensen meten we vaak heel anders, met een IQ-test bijvoorbeeld. Slaag jij, net als chimpansees, ook voor gedragstestjes?

Naar de website

Wetenschappers kunnen de intelligentie van mensen op veel verschillende manieren meten. Maar dieren kan je natuurlijk geen IQ-test laten doen. Daarom hebben wetenschappers andere manieren bedacht om intelligentie bij dieren te testen, bijvoorbeeld via gedragstestjes. Maar hoe vergelijk je zo’n gedragstestje nou met de uitslag van een IQ-test? Wil jij ons helpen dit te onderzoeken?

Jij en je ouders kunnen een gedragstestje doen dat eerder al bij apen is gebruikt. De resultaten van de testjes vergelijken we ook echt met de resultaten van apen en gebruiken we voor een wetenschappelijk artikel. Je helpt dus mee met echt wetenschappelijk onderzoek!

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Locatie

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Datum en tijd

7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Credits: Liesbeth Sterck via Universiteit Utrecht

Naam organisatie

Soort activiteit

Spel

Doelgroep

Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

7 oktober: 11:00 - 16:00 uur

Adres

Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.