Verstreken: Beleef de chemie in Delfzijl (2018)

Op zaterdag 6 oktober 2018 is de Dag van de Chemie. Je kunt dan op het Chemie Park allerlei informatie krijgen, leuke proefjes doen, rondleidingen volgen en nog veel meer!

Credits: Aerophoto Eelde voor Chemie Park Delfzijl

Op deze dag presenteren de bedrijven van Chemie Park Delfzijl wat zij doen. Er is een grote tent opgesteld waar je kunt kijken bij AkzoNobel (MEB, MCA, Zout, Delesto en joint venture Delamine), Teijin Aramid, BioMCN, Lubrizol, Stork, SGS en de klankbordgroep.

Je kunt ook het Chemie Park zelf op voor een rondleiding. Neem een kijkje bij de zoutbergen in een van de zoutloodsen en stap in de zoutexpress voor proefjes en zoutige weetjes. Ook kun je door de controlekamer en warmtekrachtcentrale van Delesto kijken, die alle energie levert voor het gehele Chemie Park van Delfzijl. Wil je meer weten over onderhoud? Dan pak je het busje naar de werkplaatsen van Stork. Hier kun je zien hoe bijvoorbeeld een reparatie in zijn werk gaan. Daarnaast kun je kijken bij de proeffabriek van Avantium.

Verder kunt je kijken in de brandweerkazerne van Falck (naast de tent) waar je brandweerspelletjes kunt doen.

Programma

Een kleine greep uit het programma van Chemie Park Delfzijl:

  • Beleef een VR-bril experience bij AkzoNobel
  • Doe een spinproef bij Teijin Aramid
  • Doe mee aan een Kahoot quiz bij Delamine
  • Bekijk bij een mini zoutfabriekje hoe zout gemaakt wordt en hoe een monster van een zoutboring eruit ziet
  • Race met een autootje dat rijdt op waterstof bij MEB/MCA
  • Doe verschillende proefjes in het proefjeslaboratorium bij SGS
  • Ga kunststoflassen en maak een stekkerdoos bij Stork
  • Pas een MCA-pak
  • Doe mee met de prijsvraag van BioMCN

Praktische info

Het Chemie Park Delfzijl is geopend van 10.00 – 16.00 uur. De ingang is bij Poort 3. Hier kun je ook parkeren. Navigeer naar Oosterhorn 4 in Delfzijl.

Het Chemie Park Delfzijl is een rookvrije site.

Vervoer

Er is gratis vervoer tussen het station Delfzijl en poort 3 van het Chemie Park Delfzijl, middels een bus. Daarnaast rijden er gratis busjes tussen het Chemie Park Delfzijl, Zeolyst en ESD-Sic, waar je ook welkom bent deze dag.

De verschillende bussen zijn niet rolstoeltoegankelijk.

Toegang

De tent (bij poort 3 van Chemie Park Delfzijl) en de zoutexpress zijn toegankelijk voor alle leeftijden. De tent is daarnaast rolstoeltoegankelijk.

In de bussen die een rondleiding geven over het hele Chemie Park Delfzijl ben je welkom vanaf 10 jaar. Voor de kleine busjes die excursies verzorgen naar de zoutloods, de controlekamer van Delesto, de werkplaats van Stork en Avantium dien je minimaal 16 jaar te zijn.

Naam organisatie Chemie Park Delfzijl
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Ontdekken, Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 16:00 uur
Adres Chemie Park Delfzijl
Oosterhorn 4
9936 HD Farmsum (Delfzijl)
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.