Verstreken: Beleef BASF (2018)

Beleef BASF en kom naar de open dag in Heerenveen. BASF organiseert een ‘belevenis’ die in het teken staat van creëren, ontdekken en verkennen. Er is zelf een mogelijkheid om de wereld van chemie in virtual reality te beleven.

Credits: Bas van Spankeren voor BASF

BASF is wereldwijd de nummer één in de chemie. Als chemiebedrijf spelen zij een belangrijke rol in het vinden van antwoorden op wereldwijde uitdagingen. Denk hierbij aan klimaatbescherming, energie, voeding en mobiliteit. In Heerenveen ontwikkelt en produceert BASF watergedragen harsen en dispersies voor de drukinkt- en coatingindustrie. Het overgrote deel van deze producten wordt gebruikt in inkten voor voedselverpakkingen. Daarnaast worden er hoogwaardige additieven gemaakt die behalve in de voorgenoemde industrieën ook worden toegepast in de electronic-, materials- en kunststoffenindustrie. Zo zorgen ze voor een optimalisatie van kleur en glans van verf.

Heb jij altijd al eens in de fabriek willen kijken? Of hoor je liever van onze onderzoekers welke innovatieve producten zij bedenken? Veel van de afdelingen zijn opengesteld. Maak kennis met BASF Heerenveen en haar medewerkers. Wil je iets vragen? De medewerkers staan van 10.00 – 15.00 uur tot je beschikking.

Er zijn tijdens de open dag verschillende activiteiten: creëer zelf chemie met proefjes op het Kids Lab, ontdek BASF door het maken van een tour door het BASF Lab en verken de wereld van chemie door een virtuele wereld door middel van een 3D experience.

Kortom er zijn activiteiten voor jong en oud en iedereen is meer dan welkom.

Naam organisatie BASF
Soort activiteit Ontdekken, Open dag, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 15:00 uur
Adres BASF Heerenveen
Innovatielaan 1
8447SN Heerenveen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.