Verstreken: Backstage in je brein! (2018)

Ga naar Leiden tijdens het Weekend van de Wetenschap en neem een kijkje in de creatieve hersenen van jonge talenten.

Credits: Miranda Jansen voor Brain and Development Research Center

Wetenschappelijk onderzoek naar het jongerenbrein staat tijdens dit evenement in de schijnwerpers. Via interviews met jonge, sociale ondernemer Sam van Tol (oprichter Correctbook) en vrolijke YouTuber Quinty Misiedjan (Quinsding) en pop-up colleges van wetenschappers duik je in het hoofd van adolescenten en ga je backstage in het brein.

Als afsluiting vindt de lancering plaats van de vernieuwde website kijkinjebrein.nl, de nieuwe uitgave van ‘Het puberende brein’ van Eveline Crone en een gloednieuw lespakket over puberhersenen en hersenonderzoek dat is ontwikkeld voor het onderwijs. Het onderwijspakket wordt feestelijk aangeboden aan Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, en Anko van Hoepen, vice-voorzitter van de PO-raad.

Bijzonderheden

Voorafgaand aan dit feestelijke evenement organiseert het Brain and Development Research Center samen met NeuroLabNL een besloten bijeenkomst voor wetenschappers, onderwijs- en andere praktijkpartners om samenwerking en kennisbenutting te bevorderen. Mocht je meer willen weten over deze bijeenkomst, informeer dan bij Annelinde Vandenbroucke van NeuroLabNL via [email protected]

Aanmelden

Bestel hier je gratis kaarten om backstage te gaan in het adolescentenbrein, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus weer er snel bij.

Programma

15:00 – 15:30 Inloop
15.30 – 17.00 Interviews en lancering
17:00 Einde

Naam organisatie Brain and Development Research Center
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 15:00 - 17:00 uur
Adres Stadsgehoorzaal
Breestraat 60
2311CS Leiden
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.