Backstage in het Technology Centre
Fan van chocolade? Ga backstage bij giganten van de Zaanse cacao-industrie! Ontdek hoe de productie van chocolade in zijn werk gaat.
Fan van chocolade? Ga backstage bij giganten van de Zaanse cacao-industrie! Ontdek hoe de productie van chocolade in zijn werk gaat.
In het Technology Centre van Royal Duyvis Wiener – begin 2016 geopend – zijn de machines te zien die producenten van chocolade wereldwijd gebruiken. Jij kunt er backstage; een unieke kans om te zien en leren hoe Royal Duyvis Wiener te werk gaat. Geniet en beleef de wondere wereld van cacao, van boon tot chocolade!
Royal Duyvis Wiener (voorheen Machinefabriek Duyvis) stamt uit 1885 en produceerde van oorsprong krukassen voor molens. Later worden dat krukassen voor stoommachines. Het bedrijf bouwt veel kranen, liften en bruggen en wordt groot in de hijs- en transportsector. Maar vooral de cacaopers is een bekende creatie van Duyvis. Sinds het begin van deze eeuw concentreert het bedrijf zich op machines voor de verwerking van cacao en chocolade. Na diverse overnames is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van cacaoverwerkende – en chocolade producerende machines.
Deze activiteit is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar.
Voor deze rondleiding dien je je aan te melden. Er zijn 20 plekken beschikbaar per rondleiding. Je kunt hier gratis kaarten reserveren.
Mocht je niet aanwezig kunnen zijn na aanmelding, meld je dan af zodat andere geïnteresseerden jouw plek over kunnen nemen.
New Scientist is het wetenschapsplatform vol ideeën die de wereld veranderen.
NPO Kennis is hét kennisplatform voor iedereen die wil weten hoe het zit. We geven heldere antwoorden op vragen die bij je opkomen over actuele kwesties. Of zaken die aansluiten op je persoonlijke leven.