Verstreken: Backstage in het Technology Centre (2018)

Fan van chocolade? Ga backstage bij giganten van de Zaanse cacao-industrie! Ontdek hoe de productie van chocolade in zijn werk gaat.

Credits: Royal Duyvis Wiener via Festival Industrie Cultuur

In het Technology Centre van Royal Duyvis Wiener – begin 2016 geopend – zijn de machines te zien die producenten van chocolade wereldwijd gebruiken. Jij kunt er backstage; een unieke kans om te zien en leren hoe Royal Duyvis Wiener te werk gaat. Geniet en beleef de wondere wereld van cacao, van boon tot chocolade!

Machines voor chocolade

Royal Duyvis Wiener (voorheen Machinefabriek Duyvis) stamt uit 1885 en produceerde van oorsprong krukassen voor molens. Later worden dat krukassen voor stoommachines. Het bedrijf bouwt veel kranen, liften en bruggen en wordt groot in de hijs- en transportsector. Maar vooral de cacaopers is een bekende creatie van Duyvis. Sinds het begin van deze eeuw concentreert het bedrijf zich op machines voor de verwerking van cacao en chocolade. Na diverse overnames is het bedrijf uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van cacaoverwerkende – en chocolade producerende machines.

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar.

Aanmelden

Voor deze rondleiding dien je je aan te melden. Er zijn 20 plekken beschikbaar per rondleiding. Je kunt hier gratis kaarten reserveren.

Mocht je niet aanwezig kunnen zijn na aanmelding, meld je dan af zodat andere geïnteresseerden jouw plek over kunnen nemen.

Naam organisatie Royal Duyvis Wiener
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 5 oktober 2018: 14:30 - 15:30 uur
5 oktober 2018: 16:00 - 17:00 uur
Adres Royal Duyvis Wiener
Schipperslaan 15
1541KD Koog aan de Zaan
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.