Astronomische proefjesfabriek

Ook dit jaar doet de Sterrenwacht Hellendoorn weer mee aan Weekend van de Wetenschap. Met name de jeugd tussen 8 en 18 jaar is welkom om een kijkje te nemen achter de schermen van de sterrenwacht.

Naar de website

Astronomische Proefjesfabriek

De vrijwilligers van de sterrenwacht nemen je mee naar de Astronomische Proefjesfabriek, een succesvol en leerzaam “multi proefjesevenement” voor de jeugd. Zo is er een eetbaar zonnestelsel of kijk wat je allemaal kunt doen met laser licht en spiegels. Dat en nog heel veel meer valt allemaal te beleven in de Astronomische proefjesfabriek.

Koepel en Planetarium zijn geopend

Natuurlijk is er gelegenheid om een kijkje te nemen in de grote koepel. Er zijn demonstraties met de telescopen en je kunt kijken en luisteren naar de zon via de zon- en radiotelescopen van de sterrenwacht. Ook kun je een kijkje nemen in het planetarium.

Universiteit Twente doet mee! Geniet van een dynamisch programma dat in samenwerking met de Universiteit Twente is samengesteld.

“Science on Tour” is een verzameling kijk- en doe-experimenten, gebaseerd op verrassende of intrigerende natuur- en scheikundige verschijnselen. Hoe kun je iets laten zweven? Hoe werkt een magnetron? Waarom loopt een ballon gevuld met lucht langzaam leeg? Tijdens een Science on Tour nemen studenten van de Universiteit Twente, kinderen en andere belangstellenden mee op ontdekkingsreis naar de wereld achter de alledaagse dingen om ons heen.

Locatie

Sterrenwacht Hellendoorn
Grotestraat 281
7441 GS Nijverdal

Datum en tijd

6 oktober 2018: 10:00 - 14:30 uur
Credits: Sterrenwacht Hellendoorn, Cor Kolthof

Naam organisatie

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Open dag, Voorstelling / Demonstratie

Doelgroep

Jongeren, Familie

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 10:00 - 14:30 uur

Adres

Sterrenwacht Hellendoorn
Grotestraat 281
7441 GS Nijverdal

Website

Ga naar de website

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.