Verstreken: Alternatieven voor dierproeven (2018)

In deze workshop ontdek je manieren om het gebruik van dieren in onderzoek en onderwijs te Vervangen, Verminderen en Verfijnen – de 3 V’s.

Credits: Kees Rutten via Universiteit Utrecht

Bij de faculteit Diergeneeskunde wordt al veel gedaan om minder dieren te hoeven gebruiken bij het opleiden van toekomstige dierenartsen. Ook zijn er allerlei manieren om wetenschappelijk onderzoek te doen zonder het gebruik van dieren. Maar hoe kan dat? Bekijk de voorbeelden en ga zelf aan de slag. Je kunt onder andere hechten op een fietsband en kennismaken met de virtuele rat Sniffy.

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet. Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Familie, Kinderen, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Budapestlaan 4a-b
3584 CD Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.