Verstreken: Akoestische kunst (2018)

Kom bewonderen hoe kunst en industrie elkaar versterken door onconventioneel schilderen op industriële materialen. Kijk hoe DoroART on the spot akoestische schilderijen maakt van bladgoud, slagmetaal en mixed media op het materiaal colback.

Credits: via DoroART

Colback is afkomstig van het bedrijf Low & Bonar (óók te zien op de Innovate Experience) en wordt gebruikt in onder andere de auto- en tapijtindustrie. DoroART gebruikt het materiaal als basis voor haar akoestische schilderijen.

Dankzij geluiddoorlatende waarden heeft colback in combinatie met geluiddempend materiaal meerwaarde voor de ruimtes waar teveel galm is. Een kunstwerk op dit materiaal neemt galm weg en tegelijkertijd brengt het kleur en sfeer in de ruimte. DoroART werkt samen met met bedrijven die zijn gespecialiseerd in problematiek in akoestiek.

Naam organisatie INNOVATE EXPERIENCE
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Tentoonstelling, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 6 oktober 2018: 10:00 - 17:00 uur
Adres INNOVATE EXPERIENCE
Westervoortsedijk 73
6827 AV Arnhem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.