Verstreken: Actie naar reactie (2018)

Heb je wel eens macaroni en rozijnen zien dansen? Benieuwd hoe je olifantentandpasta maakt? Ontdek de wondere wereld van de scheikunde.

Credits: Robert Oosterbroek voor Universiteit Utrecht

Doe mee aan een wedstrijdje vloeistof stapelen. Ontdek ook hoe je een vloeistof kunt kneden en laat je verrassen door de bubbelende en bruisende effecten van koolzuursneeuw. Daarnaast kun je spectaculaire bellen blazen in de gekste vormen.

Proevenwaaier voor thuis

Van jong tot oud kan zich tijdens het Weekend van de Wetenschap verwonderen over de trukendoos van de chemie om ons heen, maar anders dan een goochelaar leggen wij ook graag uit hoe onze trucjes werken. En kun je er geen genoeg van krijgen, dan krijg je een proevenwaaier mee zodat je ook zelf thuis aan de slag kunt met experimenteren.

Utrecht Science Park

Deze activiteit is onderdeel van een groter programma op het Utrecht Science Park. Puzzel jezelf uit de Science Escape Room, wandel door de Botanische Tuinen, meet hoe je hersenen zich ontwikkelen met een fMRI-scanner en zie hoe een paard er van binnen uitziet.

Naast de activiteiten van de Universiteit Utrecht zijn ook SRON en het Hubrecht Institute, het Westerdijk Fungal Biodiversity institute en Regenerative Medicine Utrecht geopend voor publiek.

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Spel, Workshop
Doelgroep Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2018: 11:00 - 16:00 uur
Adres Universiteit Utrecht
Leuvenlaan 4
3584 CE Utrecht
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Initiatiefnemer
Sponsors
Mediapartners
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Het Weekend van de Wetenschap wordt gerealiseerd dankzij de vele organisaties die tijdens het weekend voor het publiek hun deuren openen.