10 jaar Deltares

Het onafhankelijke onderzoeksinstituut voor water en ondergrond bestaat 10 jaar en viert dit met een open dag op de locatie in Delft.

Naar de website

Deltares bestaat dit jaar tien jaar. Maar het onderzoeksinstituut voor water en ondergrond kent een veel langere historie. Bij het Waterloopkundig Laboratorium, Grondmechanica Delft, TNO bodem en ondergrond en studiediensten van Rijkswaterstaat werd al meer dan 300 jaar aan de kennisbasis voor deltagebieden gewerkt. Tien jaar geleden kwam dit allemaal samen in Deltares. Zij vieren graag hun jubileum met jou tijdens de open dag.

Deltares neemt je mee in de toekomst van waterveiligheid voor kusten en riviergebieden, energie uit water en bodem, schoon water en groene steden en nog veel meer. Ontdek hoe gedrag van water en bodem in modellen wordt voorspeld en hoe ze het effect van golven op dijken, duinen of offshore constructies testen. Ook nodigen ze je uit om zelf aan de slag te gaan: onderzoek de waterkwaliteit, kijk eens in de ondergrond en bezoek de faciliteiten.

Voor jong en oud is er veel te zien en te beleven. De toegang is gratis.

Locatie

Deltares
Boussinesqweg 1
26259 HV Delft

Datum en tijd

6 oktober 2018: 10:00 - 16:00 uur
Credits: Deltares

Naam organisatie

Deltares

Soort activiteit

Excursie / Rondleiding, Open dag, Workshop

Doelgroep

Jongeren, Volwassenen

Toegangsprijs

gratis

Openingstijden

6 oktober: 10:00 - 16:00 uur

Adres

Deltares
Boussinesqweg 1
26259 HV Delft

Website

Ga naar de website

Social media

De Koninklijke Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is de brancheorganisatie voor de chemische industrie in Nederland.