Verstreken: Word met genoeg energie gezond oud! (2017)

Ga aan de slag met onderwerpen als energie en gezond ouder worden. Er zijn tal van doe-activiteiten en proeven waar jij aan mee kunt doen.

Credits: fotograaf Zpannend Zernike 2016

Let op! Vanwege de 4 mijl van Groningen, vindt deze activiteit vindt niet plaats tijdens het Weekend van de Wetenschap op 7 en 8 oktober, maar één week later. Deze activiteit is onderdeel van Zpannend Zernike .

Maak op een leuke, creatieve en actieve manier kennis met wetenschap en techniek. De Hanzehogeschool Groningen richt zich op drie speerpunten, die nauw verbonden zijn met Noord-Nederland: Energie, Healthy Ageing en Ondernemerschap. Tijdens Zpannend Zernike zijn er tientallen uitdagende proefjes en activiteiten op het gebied van deze drie speerpunten!

Wat is er zoal te doen tijdens Zpannend Zernike bij de Hanzehogeschool Groningen?

  • In de Brugsmaborg bevindt zich De Magneet. Het doe- en ontdekcentrum van de Pedagogische Academie van de Hanzehogeschool Groningen. Hier kun je allerlei proefjes doen op het gebied van energie en beweging.
  • Wees voor even onderzoeker en scherp je ICT-vaardigheden aan. Zet een legorobot met Mindstorms in elkaar en laat deze over een parcours lopen.
  • Wil je eens ervaren hoe is het is om heel oud te zijn? Trek het verouderingspak aan!
  • Test je uithoudingsvermogen, let op je hartslag, en meet je reactievermogen tijdens allemaal leuke sporttesten. En hoe cool is het om zelf een dans te verzinnen?
  • Help mee in het atelier bij de ‘Proefjes die boem doen’!
  • Schuif aan bij de tovertafel voor leuke spelletjes met reactiesnelheid.
  • Bekijk de wereld eens door een VR-bril. Heb je ooit al eens een 3D-printer gebruikt? Daarnee kun je je kleurplaat tot leven brengen.
  • Ten slotte, vergeet niet jezelf te laten vereeuwigen tijdens een unieke Photo Experience!

Locatie

Dit jaar vindt Zpannend Zernike bij de Hanzehogeschool Groningen plaats in de Brugsmaborg (Zernikeplein 9) én in de tegenovergelegen Van Doorenveste (Zernikeplein 11).

Naam organisatie Hanzehogeschool Groningen
Soort activiteit Ontdekken, Spel, Workshop
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 15 oktober 2017: 12:00 - 17:00 uur
Adres Brugsmaborg & Van Doorenveste
Zernikeplein 9 en 11
Groningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.