Verstreken: Zestig jaar ruimtevaart (2017)

Volkssterrenwacht Bussloo staat tijdens het Weekend van de Wetenschap volledig in het teken van 60 jaar ruimtevaart, met proefjes, demonstraties en lezingen.

Credits: NSSDCA/COSPAR via CC0

Het is zestig jaar geleden dat met de lancering van de Russische Sputnik het ruimtevaart tijdperk begon. Ruimtevaart is inmiddels niet meer weg te denken. Van bevoorrading van het International Space Station tot aan de ontwikkelingen van communicatie satellieten. Bovendien zijn er plannen om naar de planeet Mars te gaan.

Tijdens deze middag is er een gevarieerd programma met o.a. waterraketten maken en lanceren, waarnemen van de zon, proefjes met zonlicht en enkele korte presentaties. Tevens is deze dag de Dutch Rocket Research Association te gast. Zij zullen doorlopend spectaculaire demonstraties geven met het lanceren van modelraketten.

Bij helder weer is het mogelijk om de zon waar te nemen met de zonnetelescoop. Met een zonnetelescoop kun je de dichtstbijzijnde ster goed bekijken en is het een mooie gasbol met zonnevlekken en zonnevlammen.

Lezingenprogramma

14:00 uur Hoogtepunten uit 60 jaar ruimtevaart door Alex Scholten
15:00 uur De zon, onze eigen ster door Jaap van ‘t Leven
16:00 uur Zelf raketten maken en lanceren door vrijwilligers van de DRRA

Prijs

Regulier € 5,-
Kinderen t/m 13 jaar € 2,50

Naam organisatie Volkssterrenwacht Bussloo
Soort activiteit Lezing / Debat, Sterren kijken, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
5,00 per persoon
Openingstijden 8 oktober 2017: 13:30 - 17:00 uur
Adres Volkssterrenwacht Bussloo
Bussloselaan 4
7383 RP Voorst
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.