Verstreken: Zeehond gezond, jij gezond! (2017)

Zeehonden zijn de grootste roofdieren van Nederland. Alles wat er met onze zee gebeurd, komt samen in de zeehond. Ontdek samen met de onderzoekers wat dat vertelt over je eigen gezondheid.

Credits: Deborah Roffel

Het Zeehondencentrum Pieterburen vangt niet alleen zeehonden op, maar doet ook veel wetenschappelijk onderzoek naar deze roofdieren in samenwerking met verschillende universiteiten. Dit is belangrijk, omdat zeehonden aan de top van de voedselketen staan van de Nederlandse zee. Door te onderzoeken wat er aan de hand is met zeehonden komt men dan ook te weten wat er in de zee aan de hand is. Ook mensen maken veel gebruik van de zee, dus in die zin vertelt het ook iets over onze eigen gezondheid. Je noemt dit concept “één gezondheid” en in Zeehondencentrum Pieterburen wordt hier veel mee gewerkt.

Daarom opent het centrum ter ere van het Weekend van de Wetenschap gratis de deuren en zijn er extra veel verschillende activiteiten gedurende de hele dag!

Een greep ut het programma

Open rondgang achter de schermen Ontdek het Zeehondencentrum op een unieke manier: dichtbij de zeehonden en het team van professionals en studenten die zich voor ze inzetten.

Parasietenshow Ontdek als een echte onderzoeker welke beestjes er in en op de zeehond leven. Interactief voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Zeehonden in Nederland Boeiende en beeldende presentatie door bioloog Sander van Dijk, waarin hij jong en oud mee neemt in de verrassende geschiedenis die Nederland met zeehonden heeft en hoe we er in de toekomst mee om kunnen gaan.

Voederpresentatie Kijken en luisteren bij het voeren van de opgevangen zeehonden.

Gratis

Tijdens het Weekend van de Wetenschap is Zeehondencrèche Pieterburen gratis te bezoeken. Er wordt geen entree gerekend en ook alle activiteiten zijn gratis!

Naam organisatie Zeehondencentrum Pieterburen
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Ontdekken, Open dag
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Jonge kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 10:00 - 17:00 uur
7 oktober 2017: 10:00 - 17:00 uur
Adres Zeehondencentrum Pieterburen
Hoofdstraat 94a
9968 AG Pieterburen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.