Verstreken: Zaterdag Dakmarkt (2017)

UrbanFarmers heeft nu ook een stadsboerderij in Nederland. Nergens in Europa vind je zo’n grote stadsboerderij als bij UrbanFarmers in Den Haag. Kom op adem in de stad en proef de verse producten op 34 meter hoogte.

Credits: Urban Farmers, Katja Jellema

Niet ver van Station Den Haag Hollands Spoor en om de hoek van Station Den Haag Moerwijk vind je UrbanFarmers, Europa’s grootste urban rooftop farm. Bij deze stadsboerderij in het voormalige kantoorgebouw De Schilde worden dagelijks verse groenten, fruit en vis gekweekt én geleverd aan de stad.

Op de zesde verdieping wordt vis gekweekt. Een etage hoger, op het dak, bevindt zich een grote kas waar knapperige groene slablaadjes en sappige, glimmende tomaten verbouwd worden. Vanaf het dak van de urban farm heb je een fantastisch uitzicht over de stad en de zee.

Als producten worden gekweekt bij een urban rooftop farm proef, zie en ruik je het verschil met producten uit de supermarkt. Bezoek UF002 De Schilde en neem een kijkje achter de schermen bij de productie van verse vis en groenten middenin Den Haag.

Programma

Tijden Activiteit
11:00 – 17:00 uur Kleuren in de kinderhoek
10:00 uur
13:00 uur
15:00 uur
Rondleiding door de kas en aquaponicssysteem
14:00 uur Miniproeverij bij The Chocolateshop

Naam organisatie Urban Farmers
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Open dag
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 11:00 - 17:00 uur
Adres Urban Farmers
Televisiestraat 2
2525 KD Den Haag
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.