Verstreken: Workshop industrieel ontwerpen (2017)

Hoe verloopt het proces van industriëel ontwerpen? Maak het in vogelvlucht mee bij ABID: bdedenk, schets, ontwerp en print!

Credits: Alexander Bannink

Alexander Bannink industrial design (ABID) is sinds 2015 op het MAAK terrein gevestigd en is al meer dan 14 jaar industrieel design studio. Van waterkoker en koffiezetapparaat tot voertuig concepten zoals trams en treinen, ABID werkt er aan.

Ze hebben hun eigen 3D printers geïntegreerd in hun ontwikkelingsproces. Een een van de machines is een zeer hoogwaardige lasergestuurde (SLA) machine. Tijdens MAAK open staan de 3D printers aan en kun je zien hoe prototypes en ideeën van ABID tot leven komen.

Workshop schetsen

Daarnaast nodigt ABID je van harte uit om deel te nemen aan een zeer snelle introductie tot het ontwerpproces en wel daar waar ieder product ontstaat: aan de schetstafel. Ze laten je graag zien dat iedereen – jij ook – een idee op papier kan krijgen. Maak jouw eigen 5 minuten sketch!

Bij ABID is schetsen de belangrijkste stap om tot een nieuw idee te komen. Na het schetsen werken de medewerkers een idee uit in een concepttekening, om deze vervolgens verder uit te werken in 3D software. Als dat is gebeurd, 3D printen ze het op hun eigen machines.

Naam organisatie Alexander Bannink Industrial Design (ABID)
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 12:00 - 18:00 uur
Adres Alexander Bannink Industrial Design (ABID)
Oudeweg 91-95
2031CC Haarlem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.