Verstreken: Word planeetonderzoeker! (2017)

Ontdek hoe je planeten onderzoekt. Planeetonderzoeker Sebastiaan de Vet (bekend van Zapplive!) geeft een demonstratie en je kunt samen met hem allerlei experimenten doen.

Credits: NASA/JPL-Caltech/MSSS

Wat zie je als je op de maan rondloopt en om je heen kijkt? En hoe zien de landschappen eruit op Mercurius, Mars en andere rotsachtige of ijswerelden in ons zonnestelsel? Tot zo’n vijftig jaar geleden kon je daarover alleen maar fantaseren. Maar sindsdien zijn er mensen echt op de maan geweest, zijn alle planeten bezocht door onbemande ruimtesondes en rijden robotvoertuigen, foto’s en selfies makend, over heuvels en door kraters van Mars.

Word zelf planeetonderzoeker voor één dag en ontdek onder andere wat stenen en meteorieten ons vertellen over de planeten, hoe gletsjers stromen op Pluto, hoeveel lucht weegt en wat bodemonderzoek ons leert op Mars. Als het een zonnige dag is, kun je met een speciale telescoop ook veilig de zon bestuderen.

Naam organisatie Sterrenwacht Halley
Soort activiteit Ontdekken, Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs
3,00 per persoon
Openingstijden 7 oktober 2017: 14:00 - 16:00 uur
Adres Sterrenwacht Halley
Halleyweg 1
5383 KT Vinkel
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.