Verstreken: Wondere wereld van de hersenen (2017)

Prof. dr. Erik Scherder geeft een interactief college voor jong en oud over de werking van het brein. Met welk stukje van je hersenen houd je van je ouders? Hoe komt verliefdheid in je hersenen?

Credits: Caren Huygelen voor Vrije Universiteit Amsterdam

Openingslezing

Prof. dr. Scherder is ambassadeur van het Weekend van de Wetenschap en hoogleraar klinische neuropsychologie aan de VU. Zijn interactieve lezing vormt de start van het goed gevulde programma van de VU in het Weekend van de Wetenschap. De lezing start om 12.00 uur en duurt 20 minuten.

Locatie

De lezing vindt plaats in de aula. Deze zaal biedt plaats aan 900 mensen. Je kunt gewoon binnenlopen, maar als de zaal eenmaal vol is, worden de deuren gesloten. Wees dus op tijd. Mocht je er niet meer bij passen, dan kun je naar de wetenschapsmarkt of naar één van de workshops die al om 12.00 uur beginnen.

Doelgroep

Deze activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Alle activiteiten VU Amsterdam en VUmc

Kijk op de overzichtspagina’s van de VU Amsterdam en het VUmc voor alle activiteiten van deze organisaties tijdens het Weekend van de Wetenschap 2017. In het blokkenschema op de website vind je de aanvangstijden en locaties.

Naam organisatie Vrije Universiteit Amsterdam (VU)
Soort activiteit Lezing / Debat, Open dag, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 12:00 - 17:00 uur
Adres Vrije Universiteit Amsterdam (VU)
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.