Verstreken: Onderzoek naar dieren en planten (2017)

Het Weekend van de Wetenschap sluit perfect aan op Burgers’ Zoo, dus laat het park dit niet ongemerkt voorbij gaan. Ontdek een aantal activiteiten in de Safari, in de Mangrove en langs de dierverblijven tussen deze ecodisplays.

Credits: Burgers' Zoo

Onderzoek aan dieren

Tijdens dit weekend is er een mini-tentoonstelling te zien die geheel gewijd is aan (gedrags)onderzoek over de dieren in de Safari, Mangrove en tussenliggende dierverblijven. Het gaat om concrete onderzoeksprojecten die de afgelopen twee jaar in Burgers’ Zoo hebben plaatsgevonden.

Zo heeft een student de zeekoeien nauwkeurig onder de loep genomen, met speciale aandacht voor alle kleine organismen die zich op de huid van de zeekoeien hebben genesteld. Maar ook is er onderzoek verricht aan de eetmanieren van de leeuwen. Benieuwd naar de uitkomsten? Bezoek dan de tentoonstelling.

De tuin als lab

Beide dagen zijn er tussen 12:00 en 16:00 uur in de Bush demonstraties in het kader van de campagne De tuin als lab. De demonstratie focust op proefjes omtrent de bijzondere eigenschappen van planten.

Om 16:30 uur leidt een bioloog je rond met als thema Wetenschap in de dierentuin. Deze rondleiding is alleen geschikt voor volwassenen.

Prijs

Alle activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor Burgers’ Zoo.

Aanmelden

Voor de rondleidingen Wetenschap in de dierentuin is aanmelden verplicht via de website.

Naam organisatie Burgers' Zoo
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Tentoonstelling, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Kinderen, Volwassenen, Familie
Prijs
22,00 per persoon
Openingstijden 8 oktober 2017: 09:00 - 18:00 uur
7 oktober 2017: 09:00 - 18:00 uur
Adres Burgers' Zoo
Antoon van Hooffplein 1
6816 SH Arnhem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.