Verstreken: We make the city! (2017)

Meer dan ooit wordt de innovatieve kracht van steden bepaald door de manier waarop kennis aan elkaar wordt verbonden en vooral ook hoe men dingen maakt. Bij SPARK maak je in een handomdraai je eigen prototype. Ga backstage in het SPARK Lab!

Credits: Parel Universum Photography

In het SPARK Lab staan meerdere lasersnijders, waaronder één van Nederlands grootste lasersnijder openbaar toegankelijke. Daarnaast heeft het Lab een zaag-schaaf machine, soldeerhoek, vacuform machine, verschillende 3D printers en kunnen met hulp van elektro kits allerlei internet of things toepassingen en prototypes worden gemaakt. Het in de zomer van 2016 geopende FabLab biedt daarmee ruimte aan uiteenlopende makers om hun prototype te realiseren.

Rondleidingen en prototypes

Volg de rondleiding en maak je eigen prototype in het SPARK Lab. Tijdens het Weekend van de Wetenschap geven de medewerkers van het SPARK Lab graag een rondleiding en ontvang je 50% korting op het gebruik van de machines. Om een extra wetenschappelijk tintje te geven deze ochtend zal één van de promovendi, verbonden aan SPARK Campus, een presentatie verzorgen.

Parkeren

Je kunt parkeren op het binnenterrein van de campus.

Backstage bij het asfaltlab van Heijmans

Vergeet niet na je bezoek aan het SPARK Lab een kijkje te nemen bij het Asfaltlab van Heijmans. Het Asfaltlab is te bezoeken ook op 7 oktober tussen 09:30 en 13:00 uur.

Naam organisatie SPARK Campus
Soort activiteit Excursie / Rondleiding
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 09:30 - 13:00 uur
Adres SPARK Campus
Graafsebaan 3
5248JR Rosmalen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.