Verstreken: Wat leeft er op je eten? (2017)

Welke bacteriën leven er in en op ons voedsel? Hoe groot is de kans dat we ziek worden? Hoe draagt get RIVM bij aan veilig voedsel? Ontdek het op de RIVM Kennisparade!

Credits: RIVM

Trek een labjas aan en ervaar zelf hoe het RIVM schadelijke bacteriën op ons voedsel onderzoekt. Tel de bacteriën en bepaal of de schelpdieren veilig zijn om te eten, bepaal welke bacteriën er op het voedsel zitten en of ze schadelijk zijn en ga mee met de rondleiding op ons laboratorium.

Voordat je zelf aan de slag gaat, vertellen de medewerkers kort hoe het RIVM bijdraagt aan de voedselveiligheid in Nederland. In hun laboratoria onderzoeken ze welke en hoeveel micro-organismen er leven op voedselproducten die in Nederland verkocht of geïmporteerd worden. Daarnaast bepalen ze het risico om ziek te worden na het eten van dat voedsel. Het voedsel in Nederland is nog nooit zo veilig geweest, maar er moet ook in de toekomst aan gewerkt worden.

Programma

Laboratoriumproefjes

  • 11.00 tot 12.30 uur
  • 14.00 tot 15.30 uur

Rondleidingen in het echte laboratorium

  • 11.00 tot 11.45 uur
  • 11.45 tot 12.30 uur
  • 14.00 tot 14.45 uur
  • 14.45 tot 15.30 uur

Aanmelden en legitimatie

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website is verplicht. Daarnaast dient iedereen vanaf 14 jaar zich te legitimeren met een geldige Rijkspas of een geldig identiteitsbewijs. Zonder legitimatie word je niet toegelaten tot het terrein van de RIVM Kennisparade.

Naam organisatie RIVM
Soort activiteit Excursie / Rondleiding, Ontdekken, Voorstelling / Demonstratie
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 11:00 - 15:30 uur
Adres RIVM
Antonie van Leeuwenhoeklaan 9
3721MA Bilthoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.