Verstreken: wASH: duurzaam wasmiddel (2017)

Wist je dat je een volledig natuurlijk en milieuvriendelijk wasmiddel kan maken van as, het residu na de verbranding van hout? Tijdens het Weekend van de Wetenschap heb je de kans om je eigen wasmiddel te maken samen met designer Caroline Jacob.

Credits: Caroline Jacob

wASH

Caroline Jacob is er in geslaagd om met het as van Mediamatic’s voedselproductie een natuurlijk en ecologisch veilig wasmiddel (wASH) te ontwikkelen. Tijdens deze workshop leer je hoe je wasmiddel kunt maken met behulp van oude en nieuwe technieken. De dag begint met een theoretische uitleg over het proces, met aansluitend een zoektocht naar as en andere geschikte materialen rondom het Mediamatic terrein. Daarna is het de beurt om het wasmiddel daadwerkelijk te gaan maken. Aan het einde van de dag kun je je eigen gemaakte product mee naar huis nemen. Get your hands dirty by becoming clean!

Caroline Jacob

Als designer en kunstenaar, bevraagt en herinterpreteert Caroline Jacob materiaal en proces. Ze is afgestudeerd aan het Sandberg Instituut en focust zich nu op de herwaardering van afvalmateriaal. Caroline is zowel geïnteresseerd in de industriële productie als de ambacht ervan. Ze zoekt de grenzen en mogelijkheden van materialen op door gebruik te maken van verschillende texturen, componenten, legeringen en kleuren die samen tot verrassende ontdekkingen leiden.

Prijs

Pre-sale € 25,-
Student € 17,50

Tickets

Koop je ticket via de website van Mediamatic.

Naam organisatie Mediamatic
Soort activiteit Workshop
Doelgroep Jongeren, Volwassenen
Prijs
25,00 per persoon
Openingstijden 7 oktober 2017: 14:00 - 17:00 uur
Adres Mediamatic
Dijksgracht 6
1019BS Amsterdam
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.