Verstreken: Was vroeger alles beter? (2017)

Was vroeger alles beter? Was zakendoen makkelijker wanneer je niet telkens met een bank moest onderhandelen over leningen? Waar haalden ondernemers überhaupt geld vandaan als banken geen optie waren? Je hoort het in de lezing van Ruben Peeters.

Credits: archief De Handeldrijvenden Middenstand: orgaan der ’s-Gravenhaagsche Winkeliersvereeniging

Onderzoeker Ruben Peeters van de Universiteit Utrecht neemt je mee naar de vroege negentiende eeuw van de kleine ondernemer. Was vroeger inderdaad alles beter? Was zakendoen bijvoorbeeld makkelijker wanneer je niet telkens met een bank moest onderhandelen over leningen? Waar haalden ondernemers überhaupt geld vandaan als banken geen optie waren? In deze lezing zet Ruben Peeters uiteen welke problemen kleine ondernemers in de vroege negentiende eeuw hadden om financiering voor hun bedrijven te vinden, en hoe ze de handen in elkaar sloegen om deze problemen op te lossen. Deze periode vormde de basis voor het latere middenstands- en het huidige MKB beleid.

Naam organisatie Kasboekje van Nederland
Soort activiteit Lezing / Debat
Doelgroep Volwassenen, Jongeren
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 13:00 - 13:30 uur
Adres Kasboekje van Nederland
Domplein 29
3512JE Utrecht
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.