Verstreken: Van mond tot kont (2017)

In het universiteitsmuseum is heel veel te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van Van Mond tot Kont? Kom er door proefjes te doen zelf achter wat er eigenlijk in je lichaam gebeurt als je iets eet of drinkt. Of kom een Zpannende Zpeurtocht doen!

Credits: Universiteitsmuseum Groningen, Cato van der Vlugt

Let op! Deze activiteit vindt plaats op een afwijkende datum. Vanwege de 4 mijl van Groningen, vindt Zpannend Zernike dit jaar niet plaats in het Weekend van de Wetenschap, maar één week later op 14 en 15 oktober.

In het Universiteitsmuseum is van alles te beleven. Het vormt één grote ontdekkingstocht. Ga op ontdekkingsreis door je lichaam bij Van Mond tot Kont, door het museum zelf en ga mee met de Zpannende Zpeurtocht. De tentoonstelling Gelukkig Gezond! gaat over gezond ouder worden door de eeuwen heen. Naast de tentoonstellingen zijn er ook veel doe-activiteiten ook voor jonge kinderen.

Doelgroep

Alle activiteiten zijn leuk voor kinderen van ca. 6 tot 12 jaar. Natuurlijk is het ook interessant voor sw ouders/verzorgers, opa’s en oma’s.

Zpannend Zernike
Deze activiteit is onderdeel van Zpannnend Zernike. Vanwege de 4 mijl van Groningen, vindt Zpannend Zernike dit jaar niet plaats in het Weekend van de Wetenschap, maar één week later op 14 en 15 oktober. Tijdens Zpannnend Zernike kun je op allerlei plekken in Groningen backstage in de wereld van wetenschap en technologie.

Op zaterdag kan dat in het Academiegebouw (van Memory tot Zernike), bij ERIBA/UMCG, bij de Jonge Onderzoekers (Kijk! Doe! Ontdek!), het Universiteitsmuseum (van Proeflab tot Zeer Zpannende Zpeurtocht) en De Truck. Op zondag kan dat bij KVI-Cart, Hanzehogeschool, het Kapteyn Instituut, SRON, EnTranCe, de EnergyBarn, Bernoulliborg (Science LinX) en De Truck.

Naam organisatie Universiteitsmuseum Groningen
Soort activiteit Tentoonstelling, Workshop
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 14 oktober 2017: 12:00 - 17:00 uur
Adres Universiteitsmuseum Groningen
Oude Kijk in 't Jatstraat 7a
9712 EA Groningen
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.