Verstreken: Van actie tot reactie (2017)

Heb je wel eens macaroni en rozijnen zien dansen? Benieuwd hoe je olifantentandpasta maakt? Tijdens het Weekend van de Wetenschap brengt het Departement Scheikunde van de UU chemie tot leven. Ga backstage en ontdek hoe leuk en spannend scheikunde is!

Credits: Freeimages.com/Jean Scheijen

Ontdek de wondere wereld van de scheikunde tijdens het Weekend van de Wetenschap! Laat rozijnen dansen en ontdek het recept voor bontgekleurde olifantentandpasta! Daarnaast kun je ook meedoen aan een wedstrijdje vloeistof stapelen. Maak jij de hoogste toren van vloeistoffen? Ontdek ook hoe je een vloeistof kunt kneden en laat je verrassen door de bubbelende en bruisende effecten van koolzuursneeuw. Verder kun je hier spectaculaire bellen blazen in de gekste vormen.

Jong en oud kunnen zich op verwonderen over de trukendoos van de chemie om ons heen. Anders dan een goochelaar leggen scheikundigen ook graag uit hoe hun trucs werken! En kun je er geen genoeg van krijgen, dan geven de onderzoekers van Departement Scheikunde je graag een proevenwaaier mee zodat je ook zelf thuis aan de slag kunt met experimenteren. Ga dus backstage en laat je verrassen door de wondere wereld van de chemie!

Programma

Je kunt van 10.00 tot 15.00 uur langkomen voor deze doorlopende activiteit. De onderzoekers van Departement Scheikunde zijn te vinden in lokaal C029 in het Androclusgebouw. Faculteit Diergeneeskunde organiseert ook allerlei spannende activiteiten in dit gebouw, dus er is genoeg te beleven!

Naam organisatie Universiteit Utrecht
Soort activiteit Ontdekken, Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Kinderen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 10:00 - 15:00 uur
Adres Androclusgebouw zaal C029
Yalelaan 1
3584CL Utrecht
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.