Verstreken: Urban Farming in Den Haag (2017)

Urban Farming is één van de oplossingen voor een duurzame wereld. Proef wat nu al verbouwd wordt in Den Haag en ontwerp zelf hoe je in de toekomst in Den Haag woont. Samen met studenten bouw je een stukje stad om tot duurzame leefomgeving.

Credits: Urban Farmers via Museon

Het Weekend van de Wetenschap valt samen met het slot van de Haagse One Planet week. In de pop-up tentoonstelling en workshop toont het Museon de innovaties die het museum, studenten van De Haagse Hogeschool en het Haagse publiek samen ontwikkeld hebben.

Deze One Planet week staan innovaties rond de doelen Duurzame Steden en Geen Honger centraal. Diverse bedrijfjes presenteren hun oogst als snack voor iedereen die langs komt in de tentoonstelling.

In de pop-up tentoonstelling kunnen bezoekers ook een zelfvoorzienend gebouw ontwerpen. Voeg functies toe zoals: wonen, voedselproductie, energieopwekking en shopping. Hoe zou jij zo’n gebouw samenstellen? Studenten van De Haagse Hogeschool helpen je een duurzame stad te ontwerpen.

Prijs

Deze activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het Museon.

Naam organisatie Museon
Soort activiteit Tentoonstelling, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs
12,00 per persoon
Openingstijden 8 oktober 2017: 11:30 - 16:30 uur
7 oktober 2017: 11:30 - 16:30 uur
Adres Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.