Verstreken: Science Festival (2017)

Beleef het Science Festival op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven tijdens het Weekend van de Wetenschap. Het leukste gratis uitje in de Brainport regio! Laat je inspireren door de wereld van technologie en wetenschap.

Credits: Technische Universiteit Eindhoven/

Het programma biedt vele activiteiten voor alle leeftijden. Zo zijn er presentaties over vooraanstaande onderzoeken van de Technische Universiteit Eindhoven zoals zichzelf herstellende hartkleppen, auto’s die rijden op ijzerpoeder, empathisch wonen en de wondere wereld van nano-magnetisme. Kom luisteren naar de wetenschappers en raak met hen in gesprek.

Centraal in het programma staat de Science Show met proeven en demo’s van de studententeams en de faculteit Technische Natuurkunde.

De faculteit Industrial Design opent haar deuren en laat het publiek kennis maken met de IoT Sandbox, Heartbloom en het Wearable Senses Lab. Maak een proefritje in de Carsimulator en bezoek het Rapid prototyping lab.

Auto’s en bussen die rijden op mierenzuur of zonne-energie, een binnenhuis-drone en voetballende robots. Dit is allemaal mogelijk dankzij de studententeams van de Technische Universiteit Eindhoven. Er zijn diverse proefopstellingen en experimenten die bezoekers zelf kunnen ervaren maar ook zelf mogen uitvoeren. Maak een Celfie van je eigen cellen en heb Pret met je skelet.

De jonge bezoekers kunnen weer terecht in het Toverlab voor het maken van hun eigen shampoo en tandpasta.

Naam organisatie Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Soort activiteit Festival, Lezing / Debat, Ontdekken, Open dag, Spel, Tentoonstelling, Voorstelling / Demonstratie, Workshop
Doelgroep Jonge kinderen, Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 12:00 - 17:00 uur
Adres Technische Universiteit Eindhoven (TU/e)
Postbus 513
5600 MB Eindhoven
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.