Verstreken: TSN – World of Tomorrow (2017)

Tijdens de Twente Science Night worden technologen, psychologen, organisatiekundigen en ontwerpers samengebracht. In de Grote Kerk organiseert Universiteit Twente de grote wetenschapsexpositie ‘World of Tomorrow’.

Credits: Universiteit Twente

Bij de World of Tomorrow Wetenschapsexpositie kun je kennismaken met nieuwe en innovatie projecten waaraan onderzoekers en studenten van de Universiteit Twente werken. Een greep uit de expositie:

– Speel met robotvoetbal met RoboTeam Twente, dat afgelopen zomer meedeed aan het WK in Japan

– Test jouw operatieskills met de snij-simulator uit het ECTM Lab van de Universiteit Twente

– Augmented Reality testen? UT-startup Aryzon maakt het voor iedereen mogelijk.

– Ontmoet Snoozle, het robotkussen dat je helpt als je niet kan slapen

Programma

Om 19.00 uur, 20.00 uur en 21.00 uur vertellen inspirerende onderzoekers over hun werk. In een pitch van 15 minuten lichten ze hun onderzoek toe.
Om 19.00 uur trapt Bram Nauta af. Samen met zijn team van studenten en collega’s werkt hij aan nieuwe technische uitdagingen op het vlak van draadloze communicatie.
Om 20:00 uur volgt Peter-Paul Verbeek. Peter-Paul is hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek aan de Universiteit Twente. Zijn specialiteit is de verwevenheid van mens en techniek en de plaats van ethiek hierin.
Om 21:00 uur sluit Sevim Aktas af. Sevim is studente Advanced Technology en is hoofd strategie van het Green Team Twente. Ze is verantwoordelijk voor de racestrategie, waarbij ze focust op het boosten van de efficiëntie van de auto en de performance op de baan.

Naam organisatie Universiteit Twente
Soort activiteit Festival, Lezing / Debat, Tentoonstelling
Doelgroep Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 7 oktober 2017: 19:00 - 00:00 uur
Adres Grote Kerk
Oude Markt 32
7511GB Enschede
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.