Verstreken: Train een leeuw om te jagen (2017)

DotX is betrokken bij de ontwikkeling van de jaagsimulator van Stichting Leeuw. De jaagsimulator wordt gebruikt om leeuwen en tijgers te trainen bij het jagen. Probeer de simulator uit en test de verbeteringen.

Credits: DotX Control Solutions, Jan Schuurmans

Stichting Leeuw heeft de hulp van DotX ingeroepen om een een jaaginstallatie te ontwikkelen waarmee ze leeuwen en tijgers trainen. Het werkt zo: iemand bestuurt met een joystick een kabelinstallatie, waaraan een stuk vlees hangt. Het is de bedoeling dat het vlees net zo snel beweegt als een echt prooidier, bijvoorbeeld een impala, maar dat is nog niet gelukt.

DotX onderzoekt hoe de jaagsimulator kan worden verbeterd. Ze hebben van het systeem een simulatiemodel gemaakt. Daarmee simuleren ze het gedrag van zowel het kabelsysteem (realistisch) als de leeuw, en visualiseren ze het geheel in 3D. Jij kan zelf alle verbeteringen uittesten. In een van die tests gaat de joystick je helpen door ‘terug te duwen’ als je ergens tegenop dreigt te botsen.

MAAK Open

Deze activiteit valt onder het programma van MAAK Open.

Naam organisatie DotX Control Solutions
Soort activiteit Ontdekken, Spel
Doelgroep Familie, Kinderen, Jongeren
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 12:00 - 18:00 uur
Adres DotX Control Solutions
Oudeweg 91
2031CC Haarlem
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.