Verstreken: The Big Draw (2017)

Wat gebeurt er als je samen tekent met een set regels? Welke tekeningen ontstaan er dan? En wat gebeurt er tussen jou en je medetekenaars? TETEM onderzoekt de invloed van ontwerpregels. Doe mee aan het experiment!

Credits: Tetem The Big Draw - foto Jesper Janse

Op de zondagmiddag van het Weekend van de Wetenschap onderzoekt TETEM de invloed van ontwerpregels binnen een samenwerking met een spel van menselijke interactie, kaders en generatieve systemen. Tijdens deze The Big Draw-workshop word je uitgedaagd tot een spel van menselijke interactie, kaders en generatieve systemen. Durf jij het experiment aan?

Conditional design

Deze activiteit is geïnspireerd door de ontwerpmethode Conditional Design – zoals geformuleerd door de grafisch ontwerpers Luna Maurer, Jonathan Puckey, Roel Wouters en kunstenaar Edo Paulus.

Doelgroep

Iedereen kan en mag meedoen, jong en oud zijn welkom!

Programma

De workshop wordt drie keer gegeven: om 13:00, 14:00 en 15:00 uur.

Reflectie op het gemaakte werk

De resultaten van dit tekenexperiment zijn van zaterdag 21 oktober t/m dinsdag 31 oktober te zien in de foyer van TETEM. En op dinsdag 31 oktober om 19:30 is het afsluitende event waarbij je samen met andere makers kunt terugblikken op de tekensessies: een analyse van het proces, het resultaat en de uitkomsten van dit onderzoek.

Europa om de hoek
TETEM kunstruimte is gevestigd in een voormalige dekenfabriek. De aankoop en de verbouwing tot de TETEM kunstruimte zijn mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Europese Unie.

Naam organisatie TETEM kunstruimte
Soort activiteit Ontdekken, Spel, Workshop
Doelgroep Kinderen, Jongeren, Volwassenen, Familie
Prijs gratis
Openingstijden 8 oktober 2017: 13:00 - 14:00 uur
8 oktober 2017: 14:00 - 15:00 uur
8 oktober 2017: 15:00 - 16:00 uur
Adres TETEM kunstruimte
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede
Website Ga naar de website
Deel deze activiteit
Het landelijke Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door NEMO, wordt georganiseerd in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.